Politigården i bedre form

Frederikshavns Politigård er energirenoveret og indrettet til mere effektiv arbejdsplads

Det er slut med betjente i fuldt udrykningsudstyr og arrestanter, der farer gennem receptionen på Frederikshavn Politigård. Det er slut med dårligt indeklima, dyre energiregninger, og nedslidte bygninger og interiør: - Der er blevet moderniseret og effektiviseret, fortæller Frank Olsen, leder af lokalpolitiet i Frederikshavn, under en rundvisning i den renoverede bygning kort efter det afsluttende byggemøde og overdragelsen fra Entreprenørvirksomheden Trigon. 

Nogle af de forbedringer, Frank Olsen sætter størst pris på, er den nye ekspedition, teorilokale, kantine samt udrykningsrummet. Udrykningsrummet har fået udgang til baggården, hvor bilerne og nedgangen til detentionen befinder sig: - Det fungerer bare bedre med en direkte udgang bagtil i stedet for, at betjente i fuldt udstyr løber forbi civile gæster, når de skal ud på en udrykning, siger han. Han fortæller, at bygningen nu igen fremstår, som den egentlig var tænkt, dengang den blev bygget i 1967.

Hele sagsbehandlingen og efterforskningen er samlet på anden sal, så man lettere kan bruge kompetencerne på tværs og justere på kapaciteten. Kantine, teorilokale og administration befinder sig på første sal. Alle etager er nymalede på væg og lofter, og der er så småt ved at komme farvestrålende kunst på væggene.

Bevaringsværdig bygning

- Politigården var nedslidt, så vi diskuterede lidt frem og tilbage, om vi skulle renovere bygningen eller finde helt andre lokaler et andet sted. Vi valgte renoveringen, og den løsning er vi rigtige glade for. Det har løftet hele stationen med bedre indeklima, arbejdsmiljø og effektivitet, siger Frank Olsen og forklarer, at alle var enige om, at den gamle bygning var bevaringsværdig og genkendelig i bymiljøet, samt at placeringen af Politigården i centrum af Frederikshavn var optimal.- Når vi får vores el- og varmeregning på sigt, kan vi sikkert også se, at de 100 solcellepaneler på taget og isoleringen er tjent hurtigt ind igen, siger Frank Olsen tilfreds.

Projektet omkring renoveringen har stået på siden oktober 2012, hvor det første af i alt otte byggemøder blev afholdt. Det er i de forløbne måneder blevet til solceller på energitaget, varmeanlæg, udvendig isolering af sokkel, nye gulvbelægninger, nye handicapvenlige toiletter, nye lofter, energivenlig belysning, malerarbejde på vægge, døre og lofter, nyt møblement, nye køkkener, udbygning af fitness faciliteter, samt miljørigtige toiletter. Trigon og Green Source har stået for renovering og energioptimering. Der er officiel indvielse af Politigården den 29. maj 2013.

Tekst og billeder: Mette Byrgesen Jensen

Billedtekster:
1. Frank Olsen, leder af lokalpolitiet i Frederikshavn, er godt tilfreds med den nye indretning af Politigården, der netop har gennemgået en omfattende renovering og energioptimering.

2. Torsdag den 2. maj blev det sidste af otte byggemøder afholdt, og Frederikshavn Politigård overleveret fra Trigon og Green Source.

3. Der er kommet 100 solcellepaneler på Politigårdens tag.