Hotel med forbedringer

På Color Hotel Skagen er alle værelser igen klar til de feriehungrende gæster – hotellet har lagt branden i januar bag sig

Der er nymalet på vægge og loft, nye gulvtæpper og nyt interiør, der svarer til de trip trap møbler, der blev ødelagt under branden tidligere i år. Ingen kan længere se, at en helt fløj med 34 senge blev beskadiget under en mindre brand den 25. januar: - Vi er nu oppe og køre på fuld styrke igen, fortæller direktør Rikke Gandrup, Color Hotel Skagen, der har savnet de mange værelser i den tre og halv måned lange periode, genopbygningen har stået på. Hun åbnede den nyrenoverede fløj i torsdags og har nu igen alle hotellets 400 senge til rådighed.

Hotel Color Skagen er et helårshotel og lever både af de hyggelige weekendbesøg, naturturister, konferencer og festlige arrangementer: - Det er derfor dejligt, at vi sammen med vores nyrenoverede værelser også har fået en endnu bedre og mere praktisk konferencesal til 30 personer, der ligger lige ud til haven, den opvarmede udendørs swimmingpool samt vores to skønne nye saunahytter, fortæller Rikke Gandrup og fortsætter: - Det er bare dejligt at være på den anden side af branden og 100 procent klar til sommersæsonen.

Lille brand - stor skade

Det var ellers en forfærdet hoteldirektør, der den 26. januar i år inspicerede skaderne efter den mindre brand i hotellets wellness område i kælderen aftenen forinden. Røgen fra branden havde trukket op i stueetagen og medført, at en hel fløj med værelser var helt ubrugelige af røg-, sod- , og vandskader. Wellness området i kælderen var totalskadet, og der var sodet efter branden i flere andre værelser på hotellet.

- Det er utroligt så stor skade, sådan en lille brand kan forårsage, siger Rikke Gandrup, der var godt tilfreds med, at de hurtigt forseglede branddøre forhindrede ødelæggelserne i at blive mere massive end de blev. Der var ikke andet at gøre end at påbegynde en grundig nedvaskning og totalrenovering med det samme. Det beskadiget område blev lukket af og hotellet kørte videre som normalt, dog med håndværkere og skurvogne i baghaven.

Nye ideer og opgradering

Entreprenørvirksomheden Trigon gik helhjertet ind i projektet og placerede en mand fast på hotellet for at få renoveringen færdig til forår- og sommersæsonen: - Vi har arbejdet sammen med Trigon siden midt i 90erne. De er gået konstruktivt ind i projektet og har haft mange gode ideer til en opgradering af hotellet, når vi nu skulle i gang med renoveringen, forklarer Rikke Gandrup.

- Det har været en helt fantastisk service at have en mand, formand Preben Jensen fra Trigon, fast tilknyttet renoveringen. Bare det at vide, at han har holdt styr på tingene efter vores daglige morgen- og idemøde, har været helt ideelt for os, mener hun.

Preben Jensen, formand hos Trigon, fortæller, at der er gjort meget ud af at bruge lokale håndværkere, samt lokale indkøbsmuligheder i Skagen. Han er glad for at kunne trække de sidste arbejdere, skurvogne og vogne væk fra området efter den allersidste finish om et par dage.

Tekst og foto: Mette Byrgesen Jensen

Billedtekster:
1. Direktør Rikke Gandrup er glad for de to nye saunahytter, der er blevet en del af Color Hotel Skagens nye image efter branden.

2. Konferencelokalet, Tuxens stue, åbner med den nye indretning og udgang til haven og swimmingpool området op for endnu flere muligheder, mener direktør Rikke Gandrup.