Rejsegilde i Schou Epa bygningen

”Fartplanen” er overholdt - i det sidste tomme butikslokale i den gamle Schou Epa bygning fik håndværkere, politikere og andre gæster en velfortjent rød pølse med brød torsdag eftermiddag

Det er mindre end fire måneder siden renoveringen af den gamle Schou Epa bygning for alvor blev skudt i gang. I dag har bygningen igen fået liv. To butikker, Fona og BR, er flyttet ind og den smukke facade tager sig godt ud i gågaden på en solskins eftermiddag. Det var netop på sådan en eftermiddag, de mange håndværkerne på byggeriet fik sig en velfortjent pause i arbejdet, da Jens Jørgen Calundan på vegne af bygherre Marcus Scholeva havde inviteret til rejsegilde.
I hele projektet har der været tale om at arbejde efter en ”fartplan” i stedet for en tidsplan. Der har været så meget fart på byggeriet, at rejsegildet for bygningen først kunne blive aktuelt, da det tredje og sidste butikslokale ud til gågaden var så godt som færdigt.

Bygherre Marcus Scholeva kunne desværre ikke være til stede, så Jens Jørgen Calundan bød velkommen med ros til håndværkere, politikere og andre involverede for effektivitet i hele processen omkring byggeriet: - Det er et løft ikke kun for denne ejendom men for hele gågaden. Vi ved, at denne renovering også har sat nogle tanker i gang hos de omkringliggende bygninger, hvilket kun er godt for byen, sagde han bl.a. og fortsatte: - Jeg er virkelig imponeret over, at man ud af denne korte bygge tid har fået så fint et resultat.
Formand for Plan- og Miljøudvalget, John Christensen (V), arkitekt Jørgen Toft Jensen, Arki Nord samt, direktør for Trigon, Karl Erik Slynge holdt alle en kort takketale og udtrykte begejstring for udsigten til mere liv og handel i gågaden.

Det er entreprenørvirksomheden Trigon, der står bag renoveringen. Den sidste butik er færdig og klar til at blive indrettet til en kommende lejer. Jens Jørgen Calundan kunne i sin tale afsløre, at det var tæt på en afklaring om en sidste lejer. Hvis alt går som planlagt kommer der allerede en afklaring på dette i næste uge og muligvis med en lejer udefra.
Handelschef Dan Kobberup var mødt op til rejsegildet og sagde bl.a.: - Nu har vi fået gågadens grimme plet fjernet med to nye butikker og en flot en facade. Det har skabt en positiv stemning både blandt byens gæster og butiksejerne. Det vil da kun være dejligt, hvis det også kan være med til at tiltrække nye butikker til byen.