Museets nye bygning tager form

Væggene til Skagens Museums nybygning bliver i denne og ugerne frem rejst en efter en. En proces, der går hurtigt og derfor er rigtig interessant at følge, fastslår museets direktør Lisette Vind Ebbesen.

Vores Tuxen udstilling tiltrækker et stort publikum, men den har fået stor konkurrence fra byggepladsen, hvor nybygningen af Skagens Museum nu endelig skrider frem, fortæller Lisette Vind Ebbesen muntert.

Direktøren for Skagens Museum kan godt forstå, at projektet med en tilbygningen til museet kan vække så stor interesse fra skagboere, feriegæster og turister: - I lang tid har der været et stort hul i jorden, der på et tidspunkt var så fyldt med vand, at det gav anledning til mange sjove overvejelser. Blandt andet ville folk gerne vide, om vi var ved at anlægge en ”Put & Take” sø, siger Lisette Vind Ebbesen.

I det hele taget mener Lisette Vind Ebbesen, at folk er positive og nysgerrige omkring byggeriet, hvilket giver en god stemning omkring processen.

Lisette Vind Ebbesen har været med i byggeplanerne lige fra projekteringen, som startede i 2008: - Det har været et fantastisk spændende projekt at være med til hele vejen frem til nu, hvor man endelig kan se, at der skyder et byggeri op af hullet i jorden. Det, der i så lang tid kun har været streger på et stykke et papir, planer, tegninger og visuel grafik på computeren, bliver nu til noget virkeligt. Museets vægge bliver rejst en efter en lige nu, og det går fascinerende stærkt, siger hun.

Det går planmæssigt
Ifølge hovedentreprenøren A/S Trigon skrider byggeriet nu planmæssigt frem. Trigon overtog den 1. august 2014, med nogle måneders forsinkelse, byggepladsen ved Skagens Museum fra entreprenørfirmaet Arkil A/S, der har forberedt byggegruben.

Trigon er begyndt at montere betonelementerne til kælderens vægge. Der bliver arbejdet på højtryk fra kl 6.00 om morgenen til kl 17.00 om eftermiddagen for at indhente noget af den tabte tid i forhold til projektet.
- De gener, der må påregnes ved montagen, bliver lastbiler med betonelementer, der dagen igennem kører til og fra byggepladsen, samt støj fra kranen, der hejser betonelementerne på plads, fortæller formanden på byggepladsen, Kurt Snedker Mellergaard.

Ifølge Kurt Snedker Mellergaard er væggene til kælder rejst torsdag den 14. august, hvor man vil begynde at lægge låg (overdækning) på kælder. En uge senere, torsdag den 21. august, begynder elementmontagen til stueplanens vægge.

Der er mulighed for at komme tæt på byggepladsen fra Sct. Laurentii Vej eller fra udkigsplatformen ved den eksisterende Skagens Museum bygning.

Byggeriet kan følges på www.skagensmuseum.dk eller www.trigon.dk
---------------------------------------------------------------------------------------------------
For yderligere information om projektet kontakt venligst Lisette Vind Ebbesen, direktør for Skagens Museum, på tlf.: 40 42 66 90, eller Karl Erik Slynge, direktør for A/S Trigon, på tlf.: 20 48 08 89.

Billederne er taget henholdsvis fredag den 8. august og tirsdag den 12. august 2014.

Læs mere om byggeriet ved Skagens Museum her.