En af Danmarks bedste renoveringer

Det nyrenoverede Højbo set fra oven.
Satiretegneren Anders Morgenthalers fortolkning af Højbo

Højbo blev slået på målstregen af Herning Bibliotek - boligblokken er dog stadig blandt Danmarks bedste renoveringer

Det var tæt på en vinderchance, da Højbo blev nomineret til prisen som Danmarks bedste renovering. Seks renoveringsprojekter i særklasse var nomineret. Desværre måtte Højbo se sig slået af renoveringen af Herning bibliotek. Der er dog stadig grund til at være stolte af den vellykkede renovering af den gamle udslidte boligblok.

Energikrav og bæredygtighed
Da Højbo blev nomineret, skrev nomineringsudvalget bl.a. i deres begrundelse for valget af Højbo: ”De 30 eksisterende boliger blev ved sammenlægning omdannet til 24 boliger, hvoraf de via en ny altangang nu er tilgængelige for bevægelseshæmmede. ”

”Energikrav og bæredygtighed har været projektets vigtigste omdrejningspunkt. ”

2020 energikrav
”Højbo i Frederikshavn er et eksempel på, at det er muligt at opnå 2020 energikrav med en 75 % besparelse i forhold til 2010. Vigtigt er det også at minde om CTS systemets let forståelig kontrolpanel, der på en begavet måde giver et bud på en løsning, som i stor stil kan inspirere fremtidens brugere til en energibevidst adfærd. ”

De syv nomineringskriterier:

Eksempelværdi

Energikrav og bæredygtighed

Samarbejde

Brugskvalitet

Bidrag til omgivelser

Økonomi og værdiforøgelse

Udførelseskvalitet

Højbo blev på dagen for udvælgelsen, torsdag den 3. september i København, repræsenteret af Kim Madsen, Jesper Nymark samt Bjarne Walentin fra Frederikshavn Boligforening, beboerrepræsentant i Højbo Annemette Tellefsen, Stener Glamann fra Tankegang, samt Karl Erik Slynge fra Trigon.

Læs mere om Højbo projektet her.