Et kunstværk blev afsløret på Skagen Havn
Et kunstværk blev afsløret på Skagen Havn
Et kunstværk blev afsløret på Skagen Havn
Et kunstværk blev afsløret på Skagen Havn
Et kunstværk blev afsløret på Skagen Havn
Et kunstværk blev afsløret på Skagen Havn
Et kunstværk blev afsløret på Skagen Havn
Et kunstværk blev afsløret på Skagen Havn
Et kunstværk blev afsløret på Skagen Havn

Et kunstværk blev afsløret på Skagen Havn

Skitsen af Peter Martensens kunstværk, der skal pryde væggen i Redningsstation Skagens bådehal, blev afsløret ved indvielsen af den nybyggede og moderne bygning  

Der var kun rosende ord og begejstring, da Skagen Redningsstation blev indviet tirsdag den 12. juli med en række indbudte gæster og en god del taler. Byggeriet har stået på i godt halvandet år og på havnen i dag står en gennemtænkt og flot bygning, der har kostet 14 mill. kr., men som er et moderne, sundt og bæredygtigt byggeri, hvor der er taget hensyn til brugernes komfort og deres behov, samt billigere driftsomkostninger.

Redningsstationen på Skagen Havn er smukt udformet og bidrager til et hyggeligt havnemiljø. Til november får bygningen desuden et spændende kunstværk af Peter Martensen, der skal hænge i den nye bådehal.

Maleriet er i en størrelse af 3 x 4 meter og er i s/h. Peter Martensen fortalte i sin tale om processen omkring maleriet. Han forklarede, at gæsterne efter talerne kunne gå op på 1. sal og studere skitserne til det kommende maleri. Peter Martensen havde lagt sig fast på et maleri, der repræsenterede en redningssituation men som også repræsenterede en del af ham selv. Han slog fast, at det naturligvis stadig kun var en skitse og at det endelige billede ville blive meget mere gennemarbejdet. 

Ifølge talerne på indvielsesdagen var pengene til redningsstationen godt givet ud, da bygningen trængte til at blive skiftet ud. Tim Lillelund, chef for kystredningstjenesten, sagde bl.a.: - Det er naturligvis i første omgang medarbejderne på redningsstationen, der har glæde af den nye station. De har fået et optimalt udgangspunkt for en hurtig og professionel indsats i farvandet omkring os. Men vigtigst af alt er det en gevinst for alle dem, der jævnligt færdes til søs og på kysterne i området. Den nye redningsstation er et vigtigt bidrag til den sikkerhed og hjælpsomhed som kystredningstjenesten står for. 

Ifølge Tune Lund, chef for Projektafdelingen Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er kystredningstjenesten tilsyneladende i gang med at opgradere deres redningsstationer rundt om i landet: - Dette er indvielsen af den anden i rækken af nye redningsstationer, hvor Læsø kom først. Mit indtryk er, at der har været et godt samarbejde på tværs hele vejen igennem projektet – samarbejde med brugerne, samarbejde med rådgiverne og samarbejde med entreprenørerne. Resultatet er en funktionel bygning, men også en smuk og moderne bygning med godt arbejdsmiljø, sagde Tune Lund bl.a. i sin tale.

14 mand - fastansatte, deltidsansatte og reserver har deres gang på den nye redningsstation, der indeholder en bådhal, gode og rummelige personalefaciliteter, samt et køjerum, hvor strandede personer kan få den første overnatning, et bad og komme til hægterne igen efter de er reddet i land. 

Trigon A/S har været totalentreprenør på projektet og adm. direktør Karl Erik Slynge sagde bl.a. i sin tale: - Den sidste redningsstation fik lov til at stå i næsten 60 år, men mon ikke denne station får lov til at blive endnu ældre med alle de gode løsninger og materialer. Huset er bygget energivenligt, så ud over at være særdeles godt isoleret, opvarmes huset med jordvarmeanlæg, som henter energien fra dybe jordboringer. De mange praktiske løsninger viser tydeligt, at det er personalet, der har været med til at indrette huset, og det er glædeligt for os håndværkere at huset er brugsvenligt frem for kun at se godt ud. 

Billede 1.
En festklædt Skagen Redningsstation blev indviet tirsdag den 12. juli for en række indbudte gæster samt personalet på redningsstationen med ledsagere.
 
Billede 2.
Ole Mose Christiansen, stationsforstander Skagen Redningsstation, bød velkommen til dagens indvielse og præsenterede programmet og de kommende talere. Han udtrykte begejstring for sin nye arbejdsplads og håbede på et vellykket arrangement.
 
Billede 3.
Mit indtryk er, at der har været et godt samarbejde på tværs hele vejen igennem projektet – samarbejde med brugerne, samarbejde med rådgiverne og samarbejde med entreprenørerne, sagde Tune Lund, chef for Projektafdelingen Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.
 
Billede 4.
Maler og grafiker Peter Martensen, der skal stå for kunstværket i bådehallen, forklarer ved hjælp af de mange flotte skitser Frank Trojan, chef for Marinestaben, hvordan han er nået frem til det maleri, der skal pryde bådehallen fra november i år.
 
Billede 5.
Karl Erik Slynge, adm. direktør A/S Trigon, der har været totalentreprenør på byggeriet, sammen med formand på byggepladsen gennem hele byggeriet, Preben Jensen. 

Læs mere om Skagen Redningsstation her.