A/S Trigon er en fondsejet entreprenørvirksomhed fra 1945, som bygger på et stærkt fundament af erfaring og faglig stolthed. Vi har været med i mange år og vil også være med i mange år fremover.

I A/S Trigon vil vi gerne være vores kunders byggepartner. Det betyder at vi stræber efter at skabe en god byggeoplevelse hvor vores kunder føler sig forstået og involveret i processen. Gennem samspil, samarbejde og gensidig tillid sikrer vi et projekt der kommer godt fra start og sikkert i mål.

I A/S Trigon tilbyder vi at hjælpe dig med at realisere dine byggedrømme, og vi varetager opgaver inden for erhvervsbyggeri, privatbyggeri, anlæg, facility management og energioptimering.

A/S Trigon blev dannet i 1945 af tre lokale håndværksmestre – en murer, en tømrer og en elektriker - a for at byde på nogle af opgaverne ved etablering af en flygtningelejr ved Frederikshavn. Fordi de var tre, kaldte de firmaet A/S Trigon, der er det græske ord for trekant.

De tre håndværkere – Ejvind Dyhr, Christian Jørgensen og Willy Jørgensen – fik opgaven med at etablere el-, vand og kloak til flygtningelejren. De dannede det fælles aktieselskab A/S Trigon pr. 30. november.

Som forretningsfører i det ny aktieselskab antog de civilingeniør Bent Bøgh, der kom fra Aalborg. Han var en yderst driftig leder, og inden arbejdet i flygtningelejren var afsluttet, havde han allerede skaffet nye opgaver til firmaet, bl.a. for kommunen med kloakering af Vestergade.

Imidlertid opstod der uenighed mellem de tre indehavere om driften af A/S Trigon. Striden gik i hårdknude, og det endte med, at alle tre ejere afhændede deres aktier til Bent Bøgh, som herefter var eneaktionær. Bent Bøghs hustru, Inge, stod for kontoret og bogholderiet og sammen drev de firmaet med succes.

Efter Bent Bøghs bortgang som følge af sklerose drev Inge virksomheden videre. Da hun selv få år senere - i 1970 - blev uhelbredeligt syg af kræft, valgte hun og sønnen Karsten Bøgh at donere deres aktier i A/S Trigon til dannelsen af en fond, der skulle sikre A/S Trigons og medarbejdernes fremtid.

Fonden er en erhvervsdrivende fond med det primære formål at eje og bevare A/S Trigon. Fonden yder endvidere hjælp til tidligere og nuværende ansatte, støtter forskning i kræft og sklerose og støtter tekniske uddannelser i Nordjylland.

At overskuddet i A/S Trigon går til velgørende formål, giver virksomheden en særlig ånd. Man arbejder for at bevare sin egen arbejdsplads og støtte velgørende formål.


Krudttårnets flytning

TRIGON har i 2020 eksisteret i 75 år, men historien kunne let være endt efter 30 år. I juledagene for 45 år siden skete det uheld under Krudttårnets flytning, som senere tvang TRIGON i betalingsstandsning og rekonstruktion. Læs mere