I 1945 dannede tre håndværksmestre – en murer, en tømrer og en elektriker – et fælles firma. Fordi de var tre, gav de firmaet navnet TRIGON, der er græsk for trekant. Efter et par år overtog bygningsingeniør Bent Bøgh firmaet og omdannede det til et aktieselskab. Og siden har TRIGON udført et utal af bygge- og anlægsopgaver i det nordlige Danmark.

Den store erfaring giver tryghed for vores kunder. Vi har været med i mange år og vil også være med i mange år fremover.

 

Krudttårnet 

Et af TRIGONs mest opsigtsvækkende projekter var flytningen af Krudttårnet i Frederikshavn i 1974 og 1975. Den markante hvide bygning var efterhånden klemt inde mellem andre bygninger på en havn i hastig vækst. Byrådet besluttede derfor at flytte den 300 år gamle bygning de omkring 270 meter til dens nuværende placering. Krudttårnet blev flyttet i ét stykke. Centimer for centimeter. Flytningen tog 13 måneder og blev gennemført uden skader på bygningen. En opvisning i solidt entreprenørarbejde.

 

Arena Nord

Sportsarenaen og kulturhuset Arena Nord i Frederikshavn er det største bygge- og anlægsprojekt, som TRIGON har haft totalentreprisen på. Vi stod for både selve byggeriet og anlægsarbejdet omkring arenaen. Med Arena Nord viste vi, at TRIGON magter de største opgaver, og at alt kan lade sig gøre.

 

Veje og bygninger

Hovedvejen mellem Frederikshavn og Brønderslev er et af de meget markante spor, TRIGON har sat på den nordligste del af landet. Vejen blev lavet i 1950erne som et beskæftigelsesprojekt i en tid med mange arbejdsløse.

Også udvidelsen af det gamle Colosseum i Frederikshavn midtby med en ny tagkonstruktion var en spændende faglig udfordring. Seks enorme betonspær blev om natten transporteret fra Aalborg til Frederikshavn og efterfølgende hejst op på bygningen.

 

Dynen

Et af de mere kuriøse projekter var flytningen af Dynen, en 270 tons tung kæmpesten, der lå på havbunden ud for Frederikshavn. En gammel tyskerbunker på stranden blev i første omgang brugt til at holde kablet med. Dog med det overraskende resultat, at bunkeren revnede i to dele, mens Dynen ikke flyttede sig nævneværdigt. Det lykkes dog at bjærge stenen og få den placeret foran Frederikshavn Banegård, hvor den ligger i dag.

Tilbage til Om TRIGON