I sommeren 2003 udskrev Frederikshavn Kommune en totalentreprise-konkurrence på den ny sports- og underholdningsarena til byen. Baggrunden var dyster - byen havde få år forinden mistet sit nybygningsværft og mange hundrede job. Men et modigt byråd besluttede at investere massivt i kulturinstitutioner under mottoet "Fra værftsby til værtsby".

Fem firmaer var indbudt i konkurrencen, og TRIGON kom med det vindende projekt. Arenaen skulle bygges i forbindelse med den eksisterende badmintonhal, Atletcentret og Idrætshallen. Desuden skulle der være møde- og konferencefaciliteter.

Ønsket fra kommunen lød på et projekt til ca. 50 mio. kr. indeholdende to håndboldbaner. Arealet på to håndboldbaner er ca. 50 x 50 meter og det giver jo 2500 m2, men en cirkel som indeholder den samme indskrevne firkant, bliver godt 3900 m2. Så når TRIGON tilbød en rund arena, tilbød man samtidig mange flere kvadratmeter til samme pris. Deri lå et kalkuleret tilskud fra TRIGON, der ønskede at bakke initiativet op.

Byggeriet blev en kompleks løsning med bærende betonvægge og stål-gitterspær med et spænd på 50 m.

Placeringen af Arena Nord bød på udfordringer, for lige netop der gik en af byens centrale fjernvarmeledninger. Det gør den stadig, for den blev integreret i byggeriet og løber nu i en servicetunnel under bygningen.

Hele byggeriet af Arena Nord tog kun seks måneder takket være et fremragende samarbejde mellem alle involverede parter. TRIGON så potentialet i byrådets ny strategi og gik ind i projektet med et større sponsorat. Den runde arena ramte plet med hensyn til, hvad Frederikshavn havde brug for og har siden været byens stolthed, som har tiltrukket sports- og kulturevents i den store skala - bl.a. en slutrunde i håndbold-VM.