Netsvejsemaskine og produktionshal giver mulighed for at optimere produktionen og arbejdsmiljøet ved fremstilling af betonelementer til byggeriet.

Gandrup Element A/S er totalleverandør af råhuse og har i snart 50 år oparbejdet stor ekspertise i at fremstille betonelementer og letbetonelementer til alle former for byggerier, gerne ordreproduceret, hvilket giver arkitekter og bygherrer maksimal frihed til at skabe smukke og funktionelle bygninger.

Skræddersyede betonelementer kræver også skræddersyede armeringsnet, og det har været en proces, som har udfordret arbejdsmiljø, den grønne omstilling, ressourceforbrug og omkostninger i Gandrup Element A/S’ produktion. Med egen netsvejsemaskine og tilhørende produktionshal, som TRIGON har opført, forbedres arbejdsmiljøet, og produktionen bliver langt mere bæredygtig.

- Vi investerede først og fremmest i netsvejseren med hal på grund af arbejdsmiljøet. Men også effektiviseringen, den nyeste teknologi og ikke mindst miljøet vægtede højt, siger Mai-Britt Wentzel, kommunikationsansvarlig i Gandrup Element A/S. Hun fortsætter:

- Tidligere håndterede vi købte standardnet, der skulle klippes ved håndkræft. Det medførte spild og var dårligt for miljøet på flere måder – stålspild, transport begge veje etc. Der var ikke mulighed for at optimere processen. Med netsvejsemaskinen og den ny hal er arbejdsmiljøet blevet meget bedre, vi mindsker spild betydeligt og har nu mulighed for at optimere vores produktion.

- Samarbejdet med TRIGON har været gnidningsfrit og fint. Vi er meget glade for løsningen, slutter Mai-Britt Wentzel.