Idéudviklet af Park og Vej, sponsoreret af erhvervslivet, opført af TRIGON og indviet af HKH Kronprins Frederik - Frederikshavns kendte udsigtspunkt på toppen af Pikkerbakken har fået en svævende udsigtsplatform i beton og glas, som giver et endnu mere fantastisk vue over Frederikshavn.

Platformen er en gave til byen fra fire af dens store virksomheder, Orskov, Roblon, Uggerhøj og TRIGON, i anledning af Frederikshavns 200-års købstadsjubilæum.

Udsigtsplatformen har form som en miniudgave af Skagen Odde med Grenen som det yderste udsigtspunkt. Bag platformen er skabt et 40 kvm stort bænkanlæg som et mini-bakkelandskab på det 200 kvm store Odde-betondæk. Det giver bl.a. bedre forhold for de mange vielser, der foretages på dette sted – nu er der faciliteter til at holde en reception efter vielsen.

Ideen til projektet kommer fra projektleder Steen Heftholm, Park og Vej, som sammen med arkitekt Marie Staal har bearbejdet tankerne om at skabe en unik attraktion på Pikkerbakken.

Arbejdet er udført af TRIGON i løbet af få måneder op til købstadsjubilæet på trods af de vanskelige terrænforhold på kanten af Pikkerbakken. Først boreprøver for at tjekke undergrunden, så pilotering og støbning af fundament for det store betondæk. Rækværket er udført i hærdet glas, hvilket giver et let og elegant udtryk.

Det var en stor dag, da borgmester, sponsorer, entreprenør m.fl. kunne byde HKH Kronprins Frederik velkommen på toppen af Pikkerbakken. Som et led i indvielsen satte kronprinsen sit navnetræk på Kongestenen, der har fået en fremtrædende placering i det nye anlæg. Stenen bærer i forvejen Kronprinsens morfars og tipoldefars signaturer.